3
Solved

Memex stopped working in Chrome

I've been using Memex for several months and suddenly it stopped working. Whenever I search or try to index, I just get the "three bouncing balls / I'm thinking" animation.

I use a lot of extensions but I have turned them all off, to no avail. I have turned Memex off and back on, restarted Chrome, etc. 

FWIW, I'm using Chrome Version 66.0.3359.117 (Official Build) (64-bit) on a Windows 10 desktop.

6 replies

Hey folks, 

We rolled out our new search technology last week. 

Do you still have those issues?

Thanks for taking the time to report!

Oli

Hi,

Now, It work well, and it run faster

Hey folks, 

so sorry you are all running into those issues. 
We are currently working on the migration of the old database (where this error appears) to the new one. We plan to get the migration into production this week. 

After that, this error should be gone. 

Cheers

Oli

Hi Oliver Sauter  

Me too .

Like he,my memex is not working on chrome.

Chrome 65.0.3325.181 32-bit  on win10 desktop

Oh, and I have the same issue when using w+space.

I'm a little unclear on how to get to the logs. (For future reference, you might also want to include the instruction to turn on Developer mode; otherwise, you don't see the option for 'background page.')

I don't know if this will help but here is a screenshot:

Ah yes, i constantly have the developer mode on, hence I missed that step :)

Re the screenshot:
We are almost there. Can you unfold the "1 message" and "1 info" sections?

There is the useful information then. 

Re w+space:
Ok, then it is for sure something with the search itself. 
Already forwarded this convo to Jon, who built the search. 

Hey Scotthicks, 

ouch that is annoying. Sorry for the inconvenience and thanks for taking the time to investigate this and sending your browser details. That is helpful. 
We have just upgraded to our new index, in our test everything seemed to be working when switching to a new index. We haven't implemented the migration for new users yet though, so it might have caused some issues for you with the old index. 

It would be good, if you can help us understanding this issue more deeply. Will take less than 1 minute. 
It'll help to resolve the problem more quickly. 

Can you see what the console logs tell you?
You can get there by following these steps:

  1. go to chrome://extensions
  2. Find Memex 
  3. Click on "background page"
  4. Find tab "console"
  5. Visit search overview page so search is triggered
  6. Screenshot or copy paste the logs in the 'background page' console
  7. Post it here in a response, thanks :)

Alternatively it would also be good to see what happens if you use "w"+"space" in the address bar for search. Does it also not return results there?

Thanks for the help here. 
Cheers
Oli